Спазнай смак сваёй кухні: смакі лета

Спазнай смак сваёй кухні: смакі лета

У якасці асновы пірага звычайна выкарыстоўваецца здробленае пясочнае печыва, а сам сыр прынята змешваць са сліўкамі, смятанай, цукрам, яйкамі. У шматлікіх рэцэптах прысутнічаюць фруктова-ягадныя дабаўкі, шакалад, вострыя прыправы тыпу ванілі, цытрынавай цэдры, кардамона. Пірог выпякаюць у духоўцы або фарміруюць з дапамогай жэлаціну без выпечкі, а перад падачай абавязкова вытрымліваюць у халадзільніку некалькі гадзін.

Ягадны пірог (чызкейк) без выпечкі

Інгрэдыенты: тварог 400-450 гр., жэлацін 2 пакета па 20 гр., ванілін 1 гр., печыва 150 гр., масла сметанковае 100 гр., ягады любыя 100-150 гр., вада 500 мл., цукар 300 гр., малако 50-100 мл.

Раздымнае кальцо для выпечкі дыяметрам 22 см заслаць пергаментам. Печыва здрабніць у блэндары або змясціць у пакет і адбіць качалкай да стану дробкі. Сметанковае масла растапіць у мікрахвалевай печы і змяшаць з печывам. Шчыльна ўтрамбаваць пясочную масу ў форму. Можна выкарыстоўваць талакушку, слоік або бутэльку. І прыбраць у халадзільнік на 20 хвілін. Жэлацін заліць 100 мл вады і даць набрыняць 10 хвілін. У талерцы змяшаць тварог, 150 гр цукру, ванілін і малако. Колькасць малака можа мяняцца ў залежнасці ад вільготнасці тварагу. Узбіць масу блэндэрам ці міксерам, альбо перацерці лыжкай да аднастайнага стану. Набраклы жэлацін падпаліць на вадзяной лазні (у рондаль на дно наліць воды, зверху паставіць талерку з жэлацінам, памешваць да поўнага растварэння жэлаціну). Або адправіць жэлацін у мікрахвалёўку і разагрэць імпульсамі па 10 секунд. Галоўнае правіла-жэлаціну нельга закіпаць, таму што ён страціць свае ўласцівасці. пераліць яго ў тварогавую масу і зноў усё добра ўзбіць. Заліць тварожны пласт на пясочную аснову, разраўнаваць і адправіць у халадзільнік на 10-20 хвілін. З другім пакетам жэлаціну прарабіць усё тое ж самае з кроку 5-га. 300 мл вады, 100-150 гр цукру, ягады ўзбіць у блэндары да аднастайнай масы. Ягады можна ўзяць любыя па сезоне — чарніцы, маліну, парэчку, вішню і г. д. Салодкасць можна рэгуляваць цукрам. Можна частку ягад пакінуць цалкам. Замест вады можна ўзяць гатовы сок, кампот або морс. Жэлацін растапіць да вадкага стану і ўліць у яго ягадную масу. Добра ўсё змяшаць да аднастайнага стану. Заліць у форму верхні ягадны пласт. Калі засталіся цэлыя ягады, то спачатку акуратна раскласці іх на тварожным пласце, затым уліць пару сталовых лыжак ягаднага сіропу і адправіць у халадзільнік, каб ягады прыліплі да дна. Затым дастаць і заліць астатняе. Трымаць у халадзільніку 5-6 гадзін да поўнага застывання. Заліць у форму верхні ягадны пласт. Калі засталіся цэлыя ягады, то спачатку акуратна раскласці іх на тварожным пласце, затым уліць пару сталовых лыжак ягаднага сіропу і адправіць у халадзільнік, каб ягады прыліплі да дна. Затым дастаць і заліць астатняе. Трымаць у халадзільніку 5-6 гадзін да поўнага застывання.

Гатова! Смачна есці!

Тарталетка з крэмам і свежымі ягадамі.

Гэты арыгінальны рэцэпт гатуецца дастаткова проста і хутка. Калі ў вас ёсць формачкі для кексаў, ці вы хочаце зрабіць маленькія тарталеткі, то ўсё залежыць ад асновы.

Інгрэдыенты для пясочнага цеста: яйка — 1 шт., цукар — 3 ст.л. масла сметанковае (растапіць) — 80 гр., мука пшанічная — 200-220 гр., сода — 0,5 ч.л., воцат яблычны — 0,5 ч.л.,

Інгрэдыенты для крэму: малако — 200 мл., цукар — 1 ст.л., крухмал бульбяны — 0,5 ст.л., яйка —1 шт., любыя ягады (буякі, трускаўка, чырвоная і белая парэчка, маліна).

Спосаб прыгатавання

 Гатуем цеста. Адно яйка сярэдняга памеру разбіваем у глыбокую талерку, дадаем цукар і змешваем да растварэння, проста венцам узбіваем або відэльцам. Дадаем распалены сметанковы алей, і змешваем да аднастайнасці. Соду гасім воцатам і выліваем у цеста. Змешваем венцам да аднастайнай масы. Прасейваем муку, і дадаем часткамі ў цеста, змешваючы венцам, калі застанецца апошняя частка муки, змешваем ужо рукамі. Вымешваем эластычнае цеста. Яно не павінна прыліпаць да рук. Пры вымешванні стол злёгку прысыпайце мукой. Далей прыбіраем наша цеста ў халадзільнік.

Пачынаем гатаваць крэм. Для крэма нам спатрэбіцца: малако, цукар, яйка, крухмал. Яйка цукар змешваем у глыбокай талерцы да аднастайнасці. Затым дадаем крухмал і змешваем добра венцам. Крэм пажадана варыць у рондалі з тоўстым дном. Малако даводзім да кіпення і тонкім струменьчыкам уліваем узбітае з цукрам і крухмалам яйка. Увесь час памешваем. Як толькі крэм пачне гусцець. Здымаем з агню.

Разаграваем духоўку да 200 градусаў.

Дастаём наша цеста з халадзільніка і раскочваем не вельмі тонка, у форме больш тарталеткі і рукамі робім борцікі, выкладваем акуратна на пергаментную паперу. Выпякаем тарталеткі 10-20 хвілін пры 200 градусах, час залежыць ад духоўкі, цеста павінна зацвярдзець і падрумяніцца. Пасля даем астыць тарталеткам і выкладваем астылы крэм на яе, даем астыць. Прамываем свежыя ягады і садавіну пры неабходнасці прасушваем і ўпрыгожваем нашы тарталеткі..

Последние новости

Президент

Арендное жилье, игорный бизнес, космос и ситуация в животноводстве. Подробности совещания у Лукашенко

29 мая 2025
Читать новость
Новости региона

Обучающий семинар для бойцов экологического отряда провели в Черикове

29 мая 2025
Читать новость
Горячие новости

В Черикове пройдет праздник, посвященный Международному дню защиты детей. Чем он порадует и удивит?

29 мая 2025
Читать новость
Горячие новости

Знаете ли вы, сколько солнца необходимо тем или иным культурам?

29 мая 2025
Читать новость
Общество

Решение Чериковского райисполкома от 2 мая 2025 года №10-17 “О проведении ежегодных районных соревнований гражданских формирований гражданской обороны Чериковского района”

29 мая 2025
Читать новость
Общество

Решение Чериковского райисполкома от 2 мая 2025 года № 10-9 «О проведении ежегодного смотра-конкурса на лучшую организацию работы по охране труда и профилактике производственного травматизма в организациях Чериковского района»

29 мая 2025
Читать новость

Рекомендуем