“СПАЗНАЙ СМАК СВАЁЙ КУХНІ!”: Карысныя стравы з тонкіх бліноў або лаваша. Смачныя сакрэты

“СПАЗНАЙ СМАК СВАЁЙ КУХНІ!”:  Карысныя стравы з тонкіх бліноў або лаваша. Смачныя сакрэты

Раней бліны на стале былі кожны дзень. Зараз у гаспадынь не хапае часу, таму яны купляюць лаваш і гатуюць з яго розныя стравы. У наш час практычна ва ўсіх кухнях свету існуе шмат рэцэптаў, у якіх лаваш ці бліны адыгрываюць галоўную ролю.  Прапануем вам рацэпты страў з лаваша або бліноў, тут ўжо як кажуць – на ваш густ!

Лянівы пірог на патэльні

Інгрэдыенты: лаваш 1 ліст, 2 яйкі, смятана, памідор 1 шт., каўбаса, сыр (100 гр.), зеляніна па жаданні, соль, спецыі па гусце

Спосаб прыгатавання: змяшаць яйкі са смятанай, дадаць сыр, каўбасу, памідор і зеляніну. Лаваш згарнуць у трубачку і нарэзаць на тонкія палоскі таўшчынёй прыкладна 1 см. Добра ўсё змяшаць. Патэльню змазаць раслінным алеем, шчыльна абкласці цеста, накрыць і пячы 10 хвілін на маленькім агні. Перавярнуць пры дапамозе вечка і падсмажыць пару хвілін іншы бок.

Мясны пірог

Інгрэдыенты на форму 22 см: 2 лісты лаваша, сыр (150-200 гр.)

Начынне: фарш 300 гр., 1 цыбуліна,1 памідор, зубчык часнаку, спецыі для мяса і соль

Для заліўкі: 4 яйкі, 1 ст л мукі з горкай, 6 ст. л. малака, 6 ст. л. смятаны, соль

Спосаб прыгатавання: начынне абсмажыць амаль да гатоўнасці. На лісты лаваша насыпаць сыр, затым размеркаваць начынне, скруціць у рулет і разрэзаць на рулецікі таўшчынёй не вышэй за борт формы. Утрамбаваць ў форму шчыльна і паліць сумессю для залівання. Зверху засыпаць сырам і выпякаць у разагрэтай да 190 С духоўцы 25-30 хвілін. Выдатны варыянт на сняданак, абед ці вячэру. Замест памідора можна выкарыстоўваць кетчуп. Або да фаршу дадаць гатовую аджыку.

Канверцікі

Інгрэдыенты: лаваш, сыр, памідоры, вяндліна, яйка, зеляніна

Спосаб прыгатавання: лаваш нарэзаць на доўгія палосы шырынёй 10-15 см. Для начыння змяшаць нацёрты сыр, нарэзаныя кубікам вяндліну і памідоры, зеляніну. 1 ст л начыння пакласці на бок палоскі з лаваша, згарнуць канверцікам. Яйка ўзбіць відэльцам, абмакнуць у яго канверцік і абсмажыць на патэльні на невялікай колькасці алею з двух бакоў да залацістай скарыначкі.

Последние новости

Горячие новости

Приемная кампания в колледжах Беларуси стартует 18 июля

27 апреля 2025
Читать новость
Горячие новости

Беларусь продолжает осваивать передовые технологии атомной энергетики

27 апреля 2025
Читать новость
Горячие новости

Горячая линия госкомиссии по контролю за проведением вступительной кампании заработает в Беларуси с 5 мая

27 апреля 2025
Читать новость
Горячие новости

Доверенность: правила оформления, платежи и льготы

27 апреля 2025
Читать новость
Горячие новости

Масштабный автомотопробег ко Дню победы пройдет 1 — 2 мая

27 апреля 2025
Читать новость
Гороскоп

Гороскоп на 27 апреля

27 апреля 2025
Читать новость

Рекомендуем