Спазнай смак сваёй кухні: духмяная лазання з кабачкоў

Спазнай смак сваёй кухні: духмяная лазання з кабачкоў

Лазання з кабачкоў — гэтую страву можна назваць хітом лета.  Яна атрымліваецца смачнай і сакавітай. А галоўнае, пасля астывання таксама застаецца свежай і духмянай.

Інгрэдыенты: колькасць інгрэдыентаў залежыць ад велічыні формы і колькасці порцый.

  • Кабачкі маладыя
  • Цыбуля
  • Часнок
  • Фарш любы
  • Соус таматавы
  • Соль, спецыі
  • Любы цвёрды сыр
  • Мука і алея для абсмажвання

Для падліўкі

  • Лыжка вяршковага масла
  • Дзве лыжкі мукі
  • Малако
  • Соль, спецыі
  • Мускатны арэх

Спосаб прыгатавання

Кабачкі парэзаць уздоўж на кавалачкі таўшчынёй 0,5 см. Пасаліць і нацерці часнаком. Абваляць кабачкі ў муцэ і абсмажыць злёгку на алеі, пакласці на папяровы ручнік. Цыбулю парэзаць на невялікія кубікі, абсмажыць да мяккасці, да цыбулі дадаць фарш, пасаліць, папярчыць, абсмажыць да гатоўнасці. Уліць таматавы соус і патушыць 2-3 хвіліны. Для прыгатавання соуса растапіць на патэльні сметанковае масла, дадаць муку і малако, добра размяшаць, каб не было камякоў. Пасаліць, дадаць мускатны арэх.

Пачынаем зборку лазанні. Першы слой кабачкоў. Паліваем іх соусам. На наступны слой кладзём фарш. Апошнім слоем з’яўляецца сыр. Паўтараем усе слаі некалькі разоў. Зверху выліваем соус, калі ён у вас застаўся, і добра пасыпаем сырам. Запякаем пры 180 градусах да румянай скарынкі хвілін 20. Атрымліваецца вельмі смачна як у гарачым, так і ў халодным выглядзе.

Смачна есці!

Последние новости

Горячие новости

Держателям платежных карточек Беларусбанка станут доступны новые опции для удобства и безопасности

2 ноября 2025
Читать новость
Горячие новости

Дергающийся глаз: незначительный симптом или повод для беспокойства?

2 ноября 2025
Читать новость
Горячие новости

Незаконная рыбалка обойдется дорого: суд в Черикове вынес решение по делу о нарушении правил рыболовства

2 ноября 2025
Читать новость
В МИРЕ

Стало известно, сколько денег Украине нужно для продолжения конфликта

1 ноября 2025
Читать новость
Горячие новости

Головная боль после бани: стоит ли беспокоиться? Объясняет врач

1 ноября 2025
Читать новость
Горячие новости

Минсельхозпрод установил предельные минимальные цены на ряд экспортируемых товаров

1 ноября 2025
Читать новость

Рекомендуем