Спазнай смак сваёй кухні: як з кабачка прыгатаваць шакаладны пірог і рулет з тварожным сырам

Спазнай смак сваёй кухні: як з кабачка прыгатаваць шакаладны пірог і рулет з тварожным сырам

Сёння кабачок вырошчваюць практычна ва ўсіх хатніх гаспадарках. Кабачок пякуць, параць, марынуюць і кансервуюць на зіму. У нашай скарбонцы мноства нестандартных рэцэптаў з кабачка,  якімі мы дзелімся з вамі.

Пірог з кабачка

Інгрэдыенты:

  • 250 гр адціснутай мякаці кабачка
  • 250 гр мукі
  • 100-150 гр цукру
  • 2 яйкі
  • 1 г л разрыхляльніка
  • 1 ст л какава-парашка
  • 50 гр рафінаванага алею

Спосаб прыгатавання:

Крок 1. Кабачок нацерці на буйнай тарцы, дадаць дробку солі і пачакаць 10 хвілін. Затым добра адціснуць усю вадкасць.

Крок 2. Змяшаць усе інгрэдыенты да аднастайнага цеста. Калі форма сіліконавая, то змазваць нічым не трэба. Калі іншая, то змазаць алеем і прысыпаць маннай. Або заслаць пергаментнай паперай. Крок 3. Выпякаць пры 180 С 35-40 хвілін. Дастаць і даць цалкам астыць. Пірог атрымліваецца злёгку вільготны, з хрумсткай скарыначкай.

Міні-піцы з кабачка

Інгрэдыенты:

  • 500 гр вычышчанага кабачка
  • 3 ст л мукі з горкай
  • 2 яйкі
  • 100 гр вяндліны
  • 50 гр сыра
  • 0,5 г л разрыхляльніка
  • Зеляніна па гусце

Спосаб прыгатавання:

Крок 1. Кабачок нацерці на буйнай тарцы, дадаць дробку солі і пачакаць 10 хвілін. Затым добра адціснуць усю вадкасць.

Крок 2. Вяндліну нарэзаць кубікамі, сыр нацерці на буйнай тарцы.

Крок 3. Змяшаць усе інгрэдыенты, сфарміраваць на пергаменце аладкі вышынёй 1 см. З гэтай колькасці цеста выйдзе 9 штук піц.

Крок 4. Запякаць пры 200 С 20 хвілін да лёгкай залацістай скарыначкі.

Рулет з тварожным сырам

Інгрэдыенты:

  • 200 гр сырой бульбы
  • 400 гр кабачка
  • 4 ст л мукі з горкай
  • 2 яйкі
  • 2 ст л кефіру
  • 0,5 г л соды
  • Соль па гусце

Спосаб прыгатавання:

Крок 1. Кабачок і бульбу нацерці на буйнай тарцы і адціснуць лішнюю вадкасць.

Крок 2. Змяшаць усе інгрэдыенты.

Крок 3. Бляху заслаць пергаментам і раскласці галінкі пятрушкі. Зверху раўнамерна размеркаваць цеста. Выпякаць у духоўцы пры 180 С 20 хвілін затым дастаць і даць астыць.

Крок 4. Начынне: 200 гр тварожнага сыра змяшаць з пятрушкай або кропам і выціснуць праз прэс 2 зубчыка часныку. Усё змяшаць да аднастайнасці.

Крок 5. Раўнамерна змазаць начыннем аснову. Да аднаго краю раскласці дзелькі памідор. Замест іх з такой асновай будзе выдатна спалучацца чырвоная маласалёная рыба (фарэль, сёмга).

Крок 6. Скруціць шчыльны рулет, атуліць пергаментам і прыбраць у халадзільнік на 30 хвілін.

Браўні з кабачкоў

Інгрэдыенты:

  • 350 гр кабачкоў у адціснутым нацёртым выглядзе
  • 120 гр мукі (у аўтара рысавая)
  • 2 яйкі
  • 30 гр какавы
  • 1 г л разрыхляльніка
  • Цукар па гусце (не шкадуйце, таму што кабачок яго ў сябе возьме, будзе не вельмі салодка)

Для шакаладу:

  • 100 мл малака
  • 30 гр какавы
  • 3 ст л цукру

Спосаб прыгатавання:

Кабачок нацерці на тарцы, потым адціснуць. Дадаць у яго яйкі, муку, какава і разрыхляльнік. Усё добра здрабніць блэндэрам да аднастайнай масы. Калі блэндэра няма, то натрыце кабачок на самай дробнай тарцы, як на дранікі. Выпякаць у разагрэтай да 180 С духоўцы 45 мін. Гатоўнасць правярайце калыпком. На ім не павінна быць цеста. У малако дадаць цукар і какава, варыць, увесь час памешваючы. Сумесь пачне закіпаць і гусцець на вачах! Шакалад атрымліваецца вельмі смачны. Памятайце, што браўні — ён на тое і браўні, што ў яго вільготная тэкстура і насычаны шакаладны густ. Кабачок не адчуваецца ўвогуле! Вось паверце наслова, а яшчэ лепш — гатуйце самі!

Запечаныя кабачкі пад сырнай шапкай

Рэцэпт, які пакарыў усіх сваёй прастатой і неверагодным густам. Ідэальная закуска на святочны стол ці карысны варыянт вячэры.

 Інгрэдыенты:

  • Маладыя кабачкі 2 шт
  • Соль, спецыі
  • Смятана 3 ст л
  • Сыр 100 гр
  • 2 зубчыка часныку
  • Яйка сырое

 Спосаб прыгатавання:

Кабачок нарэзаць на кружочкі таўшчынёй не танчэй 1 см. Раскласці на паперы для выпечкі або на сіліконавым кілімку. Пасаліць. У талерцы змяшаць сыр, смятану, яйка і часнок. Акуратна размеркаваць масу па кожным кавалачку. Запякаць у духоўцы 180 С хвілін 35-40 (да з’яўлення залацістай скарыначкі)

Прыемнага апетыту.

Последние новости

Горячие новости

В Беларуси дополнили перечень организаций, в которых можно проходить альтернативную службу

27 сентября 2025
Читать новость
Общество

Оттенки «блэк черри» и «лаванда». Тренды педикюра на осень 2025 года

27 сентября 2025
Читать новость
В МИРЕ

В ЕС разгорается скандал вокруг фон дер Ляйен и Макрона

27 сентября 2025
Читать новость
Гороскоп

Козерогам важно отпустить контроль и позволить событиям идти своим чередом, а Скорпионам звезды советуют сегодня сдерживать эмоции — гороскоп на 27 сентября

27 сентября 2025
Читать новость
Новости региона

«Душой и сердцем молодые»: праздник для старшего поколения прошел в Черикове

26 сентября 2025
Читать новость
Горячие новости

Могилевские продовольственные товары удостоились дипломов конкурса «Лучшие товары Республики Беларусь на рынке Российской Федерации»

26 сентября 2025
Читать новость

Рекомендуем